Proteinska kajsija torta

Slatki užitak sa voćem je uvek dobra i zdrava opcija. Semenke kajsije se koriste za ekstrakciju ulja koje ispoljava veliki broj pozitivnih efekata na zdravlje i zbog toga je još od davnina bilo cenjeno kao zlato. U naturopatiji se veruje da semenke kajsije imaju laetril ili vitamin B17 koji leči rak, ali to nikada nije dokazano.

Prvi sloj:

– 200 gr suvih kajsija
-60 gr kokosovog brašna
-2 kašike kokosovog ulja
-4 kašike mleka
-4 diet plazmice ili 2 kašike nekog drugog mlevenog keksa
-kašika meda

Kajsije potopiti u vrelu vodu na 10ak minuta. Potom ih ocediti i izblendirati sa mlekom. Prebaciti u činiju, dodati sve ostale sastojke i lepo izmešati. Formirati koricu i ostaviti u frižider.

Drugi sloj:
-400gr Ella sira ili nekog drugog slične teksture koji koristite
-2 kašike kokosovog brašna
-10 kašika mleka
-2 sveže kajsije
-2 merice proteina ukus vanila ( ko ne koristi protein moze zaslađivač po želji i aroma vanile)
-1 želatin

Ellu, kokos, mleko, kajsije i protein izblendirati do kašaste strukture. Želatin pripremiti po uputstvu i dodati ugrejanoj smesi uz mešanje.
Preliti preko prvog sloja i ostaviti u frižider da se stegne 2-3h ili preko noći. Preko sveže kajsije i listići kokosa. Prijatno!

Scroll to Top