Žene i tegovi- večita dilema da li idu zajedno!

Čest komentar koji čujem od žena je: ”Ne želim da radim sa tegovima, nabildovaću se “. Ovo je velika zabluda.

Ne postoje muški i ženski treninzi. Postoje samo različite težine, intervali i ponavljanja. To je jedina razlika između ženskih i muških treninga. Bežeći od tegova žene posegnu za kardio treningom. Radeći samo kadrio nećete dobiti izvajanu figuru.

Istina je da ćete sagoreti dosta sala, ali sagorećete i dosta mišica. Kardio da, ali posle težinskog treninga. Sa težinskim treningom ćete, takođe, izgubiti salo, ali i izgraditi mišice. Izgrađujete čvrste i zategnute noge i zadnjicu, eliminišete celulit, imaćete pravilno držanje, ravan stomak, jake stomačne i mišice leđa koji će vam olakšati svakodnevnicu. Mogu tako u nedogled da nabrajam benefite..

Pored toga što ćete dobiti figuru o kojoj ste maštali, vaš san će biti bolji, metabolizam takođe. Žene nemaju fiziološke predispozicije da izgrade mišiće kao muškarci. Testosteron tu igra ključnu ulogu, koji muškarci proizvode u mnogo većoj meri nego žene. Zato, žene, ne plašite se tegova. Sve te nabildovane žene koje vidite kad-kad su takve zbog upotrebe anaboličkih steroida. Samo vežbanjem sa tegovima i zdravom ishranom nećete ličiti na muškarca. Sta više, bićete samopouzdanije i samim tim ženstvenije.

Scroll to Top