Burgeri sa domaćim lepinjama

Sada malo konkretniji recept omiljen i deci i odraslima. Burgeri su uvek dobar izbor i kada vam dolazi društvo. Priprema nije komplikovana, a uživaće sva čula.

Za burgere je potrebno:
– 250 gr mlevene junetine
– 1 jaje
– pola praziluka
– 2 kašike sitnih ovsenih pahuljica
– pola kašičice praška za pecivo
– kašika maslinovog ulja
– začini- so, biber, čili
Praziluk sitno iseckati. Dodati u meso. Potom dodati sve ostale sastojke i lepo umesiti rukama. Formirati burgere i ređati na pek papir. Peći na 200 °C 20-ak minuta.

Za lepinje:
– 1 belance
– 100 ml jogurta
– kašičica sode
– pola kašičice soli
– 1 kašičica praška za pecivo
– 200 gr speltinog brašna
Belance umutiti u čvrst sneg. Dodati jogurt, pa sve ostale sastojke. Vaditi kašikom na pek papir pa formirati oblik. Preko ide umućeno žumance i semenke po želji (kod mene chia i susam).
Peći na 250 °C 15-ak minuta.

Preliv možete praviti od grčkog jogurta i senfa. Salata kao prilog, naravno.

Scroll to Top