Puslice, lično, jako volim.
Možemo ih jesti same ili koristiti za dekoraciju torti.
Ja ih jako volim .
Potrebno vam je:
– 3 belanca
– 6 kašika previe
– par kapi limuna
– par kapi arome vanile
– za boju sam koristila aroniju u prahu
Belanca umutiti u črst sneg (ja sam 10min mutila na najjačoj brzini). Potom dodati previu, limun i vanilu i mutiti još 10 min.
Pola smese sam pomešala sa 2 kašičice praha od aronije (nije obavezno).
Vaditi kašikom ili špricem na pek papir.
Sušiti na 100 °C 50-60 minuta. Ostaviti ih u rerni dok se skroz ne ohlade.
Ovo je pola mere. Ukoliko želite više stavite duple sastojke. Ko želi može ih spremati i sa šećerom ( u tom slučaju na 1 belance ide 1 kašika šećera)
Sjajne su i lagane, a bez šećera. Uživaćete uz ovaj divan slatkiš.