Pita sa bukovačama i heljdom

Ja sam veliki ljubitelj hlebova i pita.

Ovo je pita koju ćete obožavati, obećavam.

Potrebno vam je:

– 400gr bukovače
– 2 glavice luka
– 4 kašike sirove heljde
– 4 kore za pitu(kod mene su speltine koje su malo veće od standardnih)
– maslinovo ulje
– kisela voda

Bukovače i luk prodinstajte na malo kokosovog ulja (možete koje želite).
Heljdu potopite u vrelu vodu 15min.
Ocedite je i dodajte je kad su bukovače i luk gotovi.
Koru prepolovite. Premažite sa uljem i kiselom. Onda je previjte na pola i opet premažite. Na jedan kraj stavite nadev. Bočne krajeve savijte ka unutra i urolajte u frulicu. Snimak pripreme imam sačuvan u naglascima (pita sa bukovačama). 
Kad ih sve savijete preko opet premažite sa maslinovim uljem i kiselom. Pa stavite susam.
Pečete u zagrejanoj rerni na 200 °C nekih 20-ak minuta.

Prijatno.

Scroll to Top