Krekeri sa ovsenim i palentinim brašnom

Krekeri su odlična opcija kada vam se baš nešto gricka ili imate filmsko veče sa prijateljima. Ako imate i decu, onda je ovaj recept idealan za vas.

Sastojci

– 100gr ovsenog brašna (ili sameljite sitno ovsene)
– 100gr palentinog brašna
– 40gr sira (kod mene domaći beli niskomasni. Možete i sa parmezanom, probala sam)
– 3 kašike maslinovog ulja
– kašičica belog luka u prahu
-kašičica suvog bosiljka
– kašika psilijuma
-so/biber
– 100ml vode

Priprema

Sir izgnječiti, dodati mu vodu, ulje, začine i na kraju brašno i psilijum. Dobro umesiti rukom i na pouljenoj podlozi rastanjiti na nekih 5 milimetara. Posuti semenkama po želji i proći preko oklagijom da bi se semenke utisnule. Vaditi modlom ili manjom čašicom. Ređati na pek papir i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 15ak-20minuta. Ostaviti da se ohladi kad je gotovo (ne pokrivati ih da bi bili hrskavi).

Scroll to Top